skip to Main Content

LÆNGST MULIGT I EGEN BIL

Så længe du er frisk og rask nok til at køre bil, er det en god ide at vedligeholde dine kørefærdigheder. De afhænger ikke af alder, men af hvor godt du træner din kørsel der, hvor du gerne vil blive ved med at køre. Som bilist har du derudover pligt til at holde dig opdateret på nye færdselsregler og vejtavler.  

Bogen kan købes gennem Ældresagen eller lånes på biblioteket

Håndbog for erfarne bilister

Læs om at vedligeholde dine kørefærdigheder og meget mere i “Håndbog for erfarne bilister”. Bogen kan købes gennem Ældresagen eller lånes på biblioteket.  

Læs indholdsfortegnelsen her

PIXI

Sikker Bilist – så længe som muligt

Gratis pixi-udgave på 12 sider
Håndbogen findes også i en pixi-udgave på 12 sider “Sikker Bilist – så længe som muligt”.

Læs “Sikker Bilist – så længe som muligt” her eller print den ud. 

Det svære venstresving 

En af de sværeste manøvrer i bil, er, når du svinger til venstre. Der er meget, man som bilist skal holde øje med.  Der er både krydsende trafik, med- og modkørende biler, cyklister og fodgængere. De kommer med forskellige hastigheder og kan bevæge sig i alle retninger. De fleste ulykker, hvor ældre bilister er involveret sker netop i kryds og ved venstresving.

Se filmen med gode råd til, hvordan du laver et korrekt venstresving. Filmen er produceret med støtte fra Danskernes Trafikpris i 2015.

Film om lægeattest og kørekort

Indtil juli 2017 skulle alle bilister forbi lægen til en helbredsmæssig undersøgelse i forbindelse med fornyelse af kørekortet, når de fyldte 75 år. Det skal man ikke længere, men hvis der er mistanke om, at en person er ved at udvikle en demenssygdom, kan lægen stadig foretage en sådan undersøgelse. Du kan her se en kort film om, hvordan det foregår hos lægen. Vi fik tildelt Danskernes Trafikpris til at producere denne film.

Temamøder: Sikker bilist for seniorer

 

Rundt om i landet bliver der holdt temamøder om, hvordan man som seniorbilist kan beholde sit kørekort længst muligt. De handler blandt andet om, hvordan du forholder dig til fornyelse af kørekortet, og hvordan du bedst holder dine kørefærdigheder ved lige. Temamøderne er udviklet af erfarnebilister.dk. De afholdes af Ældre Sagen i samarbejde med GF Fonden. Se GF Fondens eventkalender for et arrangement i nærheden af, hvor du bor.

Link til GF Fondens eventkalender

Haandbog-for-erfarne-bilister-del

Vores bog "Håndbog for erfarne bilister" kan købes gennem Ældre Sagen eller lånes på biblioteket. Læs mere

erfarne_bilister-facebook

Du er velkommen til at dele erfaringer og gode råd fra trafikken på vores Facebook-side. Den hedder også erfarne bilister. Besøg siden

Trafikpris2015_net

Vi er glade og stolte over at have fået GF´s Trafikpris for vores arbejde med ældre bilister og deres pårørende.

Back To Top