Skip to content

LÆNGST MULIGT I EGEN BIL

Så længe du er frisk og rask nok til at køre bil, er det en god ide at vedligeholde dine kørefærdigheder. De afhænger ikke af alder, men af hvor godt du træner din kørsel der, hvor du gerne vil blive ved med at køre. Som bilist har du derudover pligt til at holde dig opdateret på nye færdselsregler og vejtavler.

Trafikcaféer for seniorer

Vi kommer gerne rundt i landet og hjælper med at arrangere og holde trafikcafeer bl.a. om, hvordan man som seniorbilist kan beholde sit kørekort længst muligt, og hvordan man holder sine kørefærdigheder ved lige og planlægger hvordan og hvornår det er tid til at stoppe sin karriere som bilist.

Læs mere her

Bogen kan købes gennem Ældresagen eller lånes på biblioteket

Håndbog for erfarne bilister

Læs om at vedligeholde dine kørefærdigheder og meget mere i “Håndbog for erfarne bilister”. Bogen kan købes gennem Ældresagen eller lånes på biblioteket.  

Læs indholdsfortegnelsen her

Folder_SikkerBilist_A5_ny

Sikker Bilist – så længe som muligt

En folder med gode råd til, hvordan man kan vedligeholde sine kørefærdigheder, så længe det er sikkert og føles trygt.

Læs “Sikker Bilist – så længe som muligt” her eller print den ud.

Det svære venstresving 

En af de sværeste manøvrer i bil, er, når du svinger til venstre. Der er meget, man som bilist skal holde øje med.  Der er både krydsende trafik, med- og modkørende biler, cyklister og fodgængere. De kommer med forskellige hastigheder og kan bevæge sig i alle retninger. De fleste ulykker, hvor ældre bilister er involveret sker netop i kryds og ved venstresving.

Se filmen med gode råd til, hvordan du laver et korrekt venstresving. Filmen er produceret med støtte fra Danskernes Trafikpris i 2015.

Film om lægeattest og kørekort

Indtil juli 2017 skulle alle bilister forbi lægen til en helbredsmæssig undersøgelse i forbindelse med fornyelse af kørekortet, når de fyldte 75 år. Det skal man ikke længere, men hvis der er mistanke om, at en person er ved at udvikle en demenssygdom, kan lægen stadig foretage en sådan undersøgelse. Du kan her se en kort film om, hvordan det foregår hos lægen. Vi fik tildelt Danskernes Trafikpris til at producere denne film.

Vores bog "Håndbog for erfarne bilister" kan købes gennem Ældre Sagen eller lånes på biblioteket. Læs mere

Du er velkommen til at dele erfaringer og gode råd fra trafikken på vores Facebook-side. Den hedder også erfarne bilister. Besøg siden

Vi er glade og stolte over at have fået GF´s Trafikpris for vores arbejde med ældre bilister og deres pårørende i 2016 og igen i 2019 for vores arbejde med demensramte bilister, pårørende og sundhedsprofessionelle.

Back To Top